Monkeyglasses

Monkeyglasses maakt op milieuvriendelijke en duurzame wijze met zo min mogelijk verspilling duurzame monturen & zonnebrillen. Dit merk uit Denemarken maakt betaalbare producten gemaakt van katoenacetaat en daardoor biologisch afbreekbaar.

 

De handgemaakte Monkeyglasses monturen lijken op natuurlijk hout, maar zijn dus gemaakt van katoenacetaat, een biologisch afbreekbaar materiaal dat grotendeels bestaat uit katoenvezels en houtmassa. De resten van de productieresten worden op hun beurt weer gerecycled tot accessoires en exclusieve sieraden.

 
 

Collectie

Daar komt bij: van iedere bril die verkocht wordt doneert Monkeyglasses een percentage aan het Save The Orangutan fonds. Oude ingezamelde en nog bruikbare monturen worden door MonkeyGlasses naar India gestuurd om daar lokale de bevolking te helpen en steunen.

 

Het Deense merk is in 2010 opgericht door Mai-britt en Morten Seaton. Mai-britt is ontwerper en haar echtgenoot Morten, die vele jaren ervaring als opticien heeft, levert de expertise en kwaliteit. Hun werkplaats en atelier ligt in Allerød in Noord-Seeland, Denemarken.

 
Contact

+31(0)6 - 41209774

info@eyeweartrends.nl

Realisatie website: Hademax - Barendrecht